Schooladvies

Het voortgezet onderwijs kent 3 vormen: vmbo, havo en vwo. Op het vmbo werk je voor een groter deel met je handen ('praktisch') dan op de havo en op het vwo. Op de havo en op het vwo leer je juist meer uit je hoofd ('theoretisch') en ga je wat dieper op de leerstof in.

Welke schoolvorm het best bij jou past, moet uiteindelijk in groep 8 bepaald worden. Als leerkracht van groep 8 overleg ik daarom met de juffen en meesters die je in eerdere groepen gehad hebt. We beoordelen je werkhouding en kijken daarbij naar: inzet, werktempo, interesse, concentratie, zelfstandigheid en het maken van huiswerk. Natuurlijk kijken we ook naar hoe je op de Citotoetsen in groep 6, 7 en midden groep 8 scoort of gescoord hebt. Het voorlopige schooladvies zetten we in groep 8 om in een definitief advies.. 

Na het maken van de eindtoets (april 2023) kan het definitieve advies nog bijgesteld worden. De term 'definitief advies' is dus eigenlijk verwarrend. Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt dit duidelijker en is een definitief advies écht definitief (zolang je in groep 8 zit). Dat komt door de invoering van een andere toets, de doorstroomtoets. Omdat die toets nieuw is, wil ik je hier graag over informeren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb